Рецептата:
1 ч.ч. царевично брашно
1 ч.ч. овесени ядки
1 ч.л. сода за хляб
1 ч.л. ленено семе
1 ч.л. сусам
сол, розмарин и ким ( на вкус, но повече - по-добре )
Всичко това се смесва в голяма купа и се разбърква добре. Добавя се
от 1/2 до 3/4 ч.ч. вода,
2с.л. сусамов тахан
1 с.л. шарлан
И пак се рабърква много добре. Оставя се около час в хладилника да поемат съставките и да се хомогенизират.
Така изглежда тестото след престоя си в хладилника.
След това се разточва на части.Кората, която е разточена не трябва да е по-дебела от 5 мм. С чашка или нож се правят формичките.
Пекат се върху хартия за печене докато не станат златисти.
Супер са! Приятен апетит!
Няма коментари:
Публикуване на коментар